Espresso bar

Blanche Dael

Blanche Dael omschrijft hun koffie graag als: 'De subtiele smaak van het beste’. Terecht, want de kwaliteit en smaak van hun koffie- en theeassortiment is ongeëvenaard. En we worden erg blij van hun eerlijke manier van zakendoen: eerlijke productsmaken zonder toevoegingen, eerlijke prijzen, zorg voor het milieu en een warm hart voor de regio.
 

Lungo

Het 'normale' kopje

Een lungo is eigenlijk een espresso, maar dan met veel meer water en iets bitterder van smaak. In Nederland zien we de lungo ook wel als het 'normale' kopje koffie.
Details
 
 

Espresso

Echt Italiaans

Bestel je in Italië een 'caffè', dan krijg je een espresso. Met ongeveer 30 ml is de espresso een stuk kleiner dan wat doorgaans een gewone kop koffie wordt genoemd.
Details

Cappuccino

Perfect melkschuim

Een cappuccino bestaat uit drie gelijke delen: een espresso, melk en melkschuim. We gebruiken de juiste melk die perfect wordt opgeschuimd op juiste temperatuur en in de juiste verhoudingen.
Details
 

Latte macchiato

De gulle koffie

Nog een koffievariant met melk en melkschuim is de Latte macchiato. Het lijkt op een cappuccino, maar heeft meer melk en minder melkschuim.
Details
 
 

Caffè latte

Voor melkliefhebbers

De latte wordt ook wel caffè latte, grand crème of café au lait genoemd. Veel melk met een espresso. Het lijkt sterk op wat in Nederland wel een koffie verkeerd genoemd wordt.
Details