Our food is your medicine


Langer leven in goede gezondheid en er langer jong uitzien? Het kan écht en er is wetenschappelijk bewijs voor. Op vijf plekken in de wereld leven inwoners langer, gezonder en gelukkiger. Een team van onderzoekers en wetenschappers hebben deze blauwe gebieden onderzocht en ontdekten dat het geheim zit in hun voedsel en manier van leven.

Magische blauwe zones

De ‘blauwe zones’ liggen verspreid over de hele wereld: Sardinië in Italië, Okinawa in Japan, Loma Linda in Californië, Nicoya in Costa Rica Peninsula en Ikaria in Griekenland. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. De inwoners eten groenten en fruit uit hun eigen tuin en slachten hun eigen vee. Ze hebben innige vriendschappen, familiebanden en zorgen ook echt voor elkaar.

‘nuchi gusui’

(Let food be your Medicine)
Op deze vijf plekken in de wereld worden mensen niet alleen veel ouder, ze blijven ook fit, vitaal en scherp van geest. Er zijn weinig tot geen ziekten zoals kanker, diabetes type 2, hart- en vaatziekten en Alzheimer. Zo komen er in Okinawa bepaalde kankers tot wel 90% minder voor en is in Ikaria dementie of depressie een zeldzaam fenomeen. 100 jaar en ouder is hier geen uitzondering.

Van inspiratie tot Bluzone2go

De manier van leven en kijk op voeding en levensstijl uit de blauwe zones heeft ons tot dit concept gebracht. Want is het niet diep in ons hart de wens van ons allemaal om langer gezond en fit te blijven
Om gelukkig te zijn? Om de eerste en belangrijkste stap daar naartoe te zetten bieden we je in The Bluzone2Go biologische gerechten en sappen die geïnspireerd zijn op ingrediënten en recepten uit de blauwe zones.

Zoals de natuur heeft bedoeld

Bij The Bluzone2Go werken chefkoks nauw samen met voedingsdeskundigen om het ideale menu te creëren. De focus ligt op ‘echte voeding’: natuurlijk eten en drinken, liefst geheel zonder bewerkingen.
In onze gerechten zitten geen bewerkte producten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Bij ons geniet je van eten zoals de natuur het voor ons heeft bedoeld.

De juiste balans

Te veel van ‘healthy’ is ook niet gezond.
Gezond betekent ook dat je gerecht in balans moet zijn: de juiste hoeveelheid calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten die je lichaam per maaltijd maximaal kan opnemen en verwerken.

Hours to prepare, seconds to serve

Onze chefkoks zijn uren, soms dagen aan het voorbereiden in speciaal daarvoor ingerichte keukens.
Vers, puur, eerlijk en in balans. Door het unieke 2Go concept kan je binnen enkele minuten een gerecht samenstellen en meenemen, of direct van genieten in ons restaurant.

Maaltijd op maat

In The Bluzone2go kun je je eigen maaltijd samenstellen naar behoefte en tegelijkertijd berekenen hoeveel calorieën je nuttigt. Want wij geloven dat iedereen een maaltijd op maat moet kunnen krijgen.
Ons personeel is in staat om je een goed advies te geven over hoeveel calorieën je nodig hebt en welke verhouding in eiwitten, vetten en koolhydraten passend voor je is.