The Bluzone
4 jaar geleden

Bluzone@home recept: Fitfood Salade met kipfilet en balsamico-sinaasappel dressing

Vandaag een recept van een lekkere, lichte en gezonde salade gerecht geïnspireerd op de Blauwe zone Ikaria. Het eiland waar 1 op de 3 mensen ouder wordt dan 90 en dementie of depressie nauwelijks voorkomt. De macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) zijn door de juiste verhouding goed opneembaar voor een gemiddeld persoon. Op gebied van micronutriënten bevat het veel Vitamine E. Zowel de spinazie, de rode bieten en de groene asperges bevatten deze vitamine in hoge waarde. Vitamine E helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spier- en andere weefsels en is belangrijk voor je weerstand.

 

Benodigdheden (per persoon):

80gr Kipfilet

25gr Feta
50gr Rode biet geschild
50gr Kikkererwten
25gr Appel
35gr Venkel
35gr Groene asperges
15gr Olijven zwart
35gr Spinazie
35gr Rucola
12gr Olijfolie
10gr Honing
10gr Balsamicoazijn
15gr Sinaasappelsap
2gr Tijm
2 tenen knoflook
1gr Sinaasappelzeste
Peper
Zout

 

Voedingswaarden (per persoon):

Energie: 451 kcal
Koolhydraten: 29,9 g
Eiwit: 31,1 g
Vet: 23 g

 

1. Kook de groene asperge in 3 minuten beetgaar en spoel ze koud. Snijd ze in lange stukken van 3cm.

2. Snijd de kipfilet in plakken van een halve centimeter. Meng dit met een theelepel olijfolie.

3. Kneus de knoflooktenen en bak deze in een koekenpan samen met de kipfilet en de helft van de tijm tot de kipfilet gaar is. Gooi de knoflooktenen weg. Breng op smaak met peper en zout. Rooster in dezelfde pan de kikkererwten met de andere helft van de tijm. Breng op smaak met peper en zout.

4. Was de rucola en de spinazie en laat het uitlekken in een vergiet.

5. Snijd de appel en de biet in dunne partjes. Snijd de feta in blokjes van een halve centimeter. Halveer de olijven. Verwijder de kern en stelen van de venkel en maak repen van een halve centimeter

6. Meng de overgebleven olijfolie, balsamicoazijn, honing, sinaasappelsap, peper en zout tot een dressing. Voeg hier de helft van de sinaasappelzeste toe. Vermeng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Maak het af met de overgebleven sinaasappelzeste.

 

Eet smakelijk!

 

Creative Chef Robert Koch
The Bluzone