The Bluzone
6 jaar geleden

I’m in love with the Brocco!

Het is eigenlijk te bizar voor woorden wat Broccoli allemaal aan gezonde voordelen bevat. Als we binnen de groentewereld een heldenfilm zouden maken is Broccoli geheid de hoofdrolspeler. Een erg interessant onderzoek gerelateerd aan Broccoli komt van de universiteit Missouri. De onderzoekers concludeerde dat luteoline, het stofje wat Broccoli bevat, uitzaaiing van borstkanker tegen gaat. Luteoline lokaliseert kankercellen en gaat de strijd aan om de uitzaaiing te remmen. Iets wat een chemo niet kan. De onderzoekers hopen nu ‘groen’ licht te krijgen om het bij kankerpatiënten te gaan testen.

 

Keihart
The Journal of Agricultural and Food Chemistry publiceerde een onderzoek dat het eten van broccoliroosjes de productie van thioredoxin stimuleert. Deze stof beschermt je hartcellen.

 

De groene motor
Melk is echt zo jaren 70. Volgens onderzoekers van de Universiteit van East Anglia zit er een stofje in broccoli, sulforafaan, dat de afbraak van kraakbeen in gewrichten tegengaat en artritis voorkomt.

 

The Green Casanova
Uit een Spaans onderzoek blijkt dat foliumzuur in broccoli zorgt voor meer sperma, intensere orgasmes en een verbeterde vruchtbaarheid. Gezond eten betekent gezonde sex. Hubba Hubba!

 

Arnold Greennegger
Het Britse tijdschrift Journal of Nutrition toonde aan dat vitamine C kan helpen om je spieren sneller te laten herstellen na een intensieve training. Een portie broccoli bevat zo’n 148% van de dagelijkse behoefte van vitamine C.

 

KCAL
Uit onderzoek van het Amerikaanse Department of Agriculture blijkt dat personen die dagelijks 24 gram vezels binnenkrijgen (ongeveer een kleine stronk broccoli) 90 kcal extra konden eten zonder daarvan aan te komen.

 

Prostaatkanker
Uit onderzoek blijkt dat mannen die dagelijks drie porties (of meer) kruisbloemige groentes, zoals broccoli, aten zo’n 41 procent minder kans hebben op prostaatkanker.

 

Become the Brain, not Pinky
Onderzoekers van de Chung Hua University in China ontdekten dat magnesium in broccoli je geheugen scherp houdt. Tip: Combineer het met een verse kop van onze Blanche Dael koffie voor een onmiskenbaar scherp brein.

 

Bij the Bluzone2GO hebben we de volgende gerechten met Broccoli:

 

Loma Linda Bowl

Loma Linda Salad